Een van mijn favorieten!
Joie de Eve bananenbrood citroen blauwe bes is toch echt een blijvende favoriet. Fris, smeuïg en een extra bite door de blauwe bessen. Het recept heeft dezelfde basis als al mijn bananenbroden. Het recept is voor iedereen goed te volgen, hoewel het uiteindelijke resultaat altijd anders is dan de mijne. Zo zie je maar, iedereen geeft er een eigen twist aan..
Wat heb je nodig:
3 (over)rijpe bananen
3 eieren
4 (medjoul) dadels
1 tl wijnsteenbakpoeder
100 gram amndelmeel
150 gram havermout
sap van 1 citroen
handjevol blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen, eieren en dadels tot een glad beslag met de staafmixer. Voeg alle ingrediënten toe en spatel het rustig door elkaar. Schenk het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Zet het bananenbrood 45 minuten in de oven. Open de oven niet tussendoor voor een optimaal effect.
Leuk wanneer je de foto op social media plaatst met @joie_de_eve en #joiedeevebananenbrood
Veel bakplezier!
Liefs Joie de Eve
Comments