top of page

Yoga en Adem 

14 januari 2024

Marielle en Eveline.jpeg

In deze 2 uur durende workshop combineren we yin yoga met een verbonden ademsessie. Eveline zal starten met een heerlijke yin yogales, daarna zal Mariëlle je begeleiden tijdens een verbonden ademsessie en ontdek je de magische kracht van je eigen ademhaling. Het resultaat is een zeer diepgaande ontspanning van lichaam en geest. 
 

Yin yoga is een vorm van yoga waarbij de houdingen vooral gericht zijn op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. De houdingen worden langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. 

De focus bij Yin ligt op het loslaten van je spieren. Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. 

 

Na de yogasessie wordt je begeleid door Mariëlle tijdens een verbonden ademsessie. Dit is een hele krachtige techniek waarbij je de pauzes tussen de in -en uitademing weglaat. Op die manier komt er een krachtige zuurstofstroom op gang in je lichaam waarbij je onbewuste blokkades kunt tegenkomen die door deze stroom worden losgetrild en meegenomen. Een verbonden ademsessie heeft effect op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Wanneer je doorademt terwijl je een blokkade tegenkomt zal deze je vervolgens niet meer in de weg zitten. Zo adem je vrijer en dieper en zal je ervaren dat je op een dieper niveau verbinding maakt met jezelf. Wat iemand zal ervaren tijdens een ademsessie is vooraf nooit te voorspellen, dat maakt het iedere keer tot een unieke ervaring. Een verbonden ademsessie bestaat uit een actief gedeelte, waarin je de ademtechniek toepast, gevolgd door een ontspanningsfase waarin je weer tot rust komt en alles geïntegreerd zal worden. Het ademwerk wordt ondersteund door ritmische muziek. In de ontspanningsfase zal je begeleid worden door heerlijke rustgevende muziek. 

Door de combinatie van yin yoga en de verbonden ademsessie zal je tot een extra diepe ontspanning komen. 
 

Praktisch:

Datum en tijd: 14 januari van 9:15 uur tot 11:15: uur 

Locatie: VOKA, Vierlingsbeeklaan 24, Amstelveen (gratis parkeren)

Inloop vanaf 9:00 uur, we starten om 9:15 uur, dan gaat de buitendeur dicht, kom dus op tijd. 

 

Investering: € 35 per persoon,  er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers 
 

Kledingadvies: Doe loszittende, gemakkelijke kleding aan waarin je lekker kunt bewegen.  
 

Neem iets warms mee, zoals een extra vest en dikke sokken, want tijdens de ademsessie kun je temperatuurwisselingen ervaren. 

Draag tijdens de sessie geen knellende sieraden en/of horloge. 

Voor yogamatjes en dekens wordt gezorgd, mocht je graag wat zachter willen liggen neem er dan zelf nog één extra mee. Ook is een flesje water handig om bij je te hebben.

Zorg dat je niet teveel hebt gegeten van tevoren. 
 

Na afloop is er gelegenheid tot het delen van ervaringen en is er thee met wat lekkers.   
 

Belangrijk: voor het ademwerk gelden enkele contra-indicaties (zie lijst onderaan)*. We gaan ervan uit dat je hiervan op de hoogte bent voordat je je aanmeldt. Bij vragen of twijfels hierover kun je contact opnemen met Mariëlle. 

 

Meld je aan via het contactformulier of stuur een berichtje. Na aanmelding ontvang je een mail met een bevestiging van jouw deelname. Voor de betaling ontvang je een betaalverzoek, na betaling is je plek gereserveerd. 
 

We hebben er zin in en hopen je te ontmoeten op 14 januari! 
 

* Contra-indicaties:

Val je in een van deze categorieën? Dan is diepgaand ademwerk (op dit moment) niet voor je geschikt, of is extra alertheid geboden. Neem verantwoordelijkheid, overleg met jouw ademcoach, en bij twijfel, raadpleeg altijd eerst een arts. 

 • Zwangerschap (in elk stadium

 • Ernstige PTSS of trauma

 • Actief gebruik van recreatieve drugs

 • Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, zoals anti-angst medicatie, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz.

 • Netvliesloslating

 • Glaucoom

 • Nieraandoeningen

 • Hoge bloeddruk

 • Chronische hyperventilatie

 • Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte

 • Diagnose van een aneurysma van welke aard dan ook

 • Ongecontroleerde schildklieraandoeningen

 • Diabetes (elk type)

 • Ernstige astma - voor lichte tot matige astma kunnen we dit bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie

 • Epilepsie

 • Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen

 • Eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening

 • Ernstige psychosomatische aandoeningen

 • Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen

 • Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar

bottom of page