top of page

YOGA

Yogales volgen en yogales geven is een onderdeel van mijn bestaan. Yoga is voor mij ‘a way of life’,  meer dan alleen een les volgen of geven.

Ik beoefen yoga sinds 2008 en elke dag leer ik nog zoveel. Steeds weer ben ik verwonderd door mijn lichaam en geest. Dit heeft mij doen besluiten in 2018 een 200-uur Yin Yoga opleiding bij Aalo te volgen met Qi-gong en mindfulness. In de zomer van 2019 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Ik ben dankbaar en blij anderen te mogen enthousiasmeren en in contact te brengen met zichzelf. De verwondering bij hen ontroert en raakt mij. In 2020 heb ik de kinderyoga-opleiding tevens bij Aalo afgerond en hoop ik in de toekomst hier verder in te kunnen ontwikkelen.   Trots dat ik per maart 2023 Certified teacher Vinyasa aan mijn pad mag toevoegen. 

Ik ben opgeleid tot Yin, Vinyasa en Kinderyoga docent.  Ik vind de combinatie van kracht en inspanning gevolgd door zachtheid en ontspanning heel mooi. Het bewust worden van je lichaam door het verschil op te merken tussen aanspannen en ontspannen van je spieren. Een gecontroleerde ademhaling enerzijds en een natuurlijke ademhaling anderzijds. De werking van je geest bij het actief en passief zijn van je lichaam. Het in contact staan met jezelf. Het naar binnen mogen keren. Je lichaam opnieuw leren kennen, het bewust worden van stagnaties en het ongemak ervaren zodra je lichaam in de weerstand raakt. Door ontspanning te durven loslaten, vertrouwen te hebben in jezelf en accepteren dat het is wat het is. Zonder oordeel, maar met volledige acceptatie. Terug naar je basis, je kern, thuiskomen bij jezelf. 

Yin yoga is een vorm van yoga waarbij de houdingen vooral gericht zijn op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. De houdingen worden langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De les is zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. De focus bij Yin ligt op het loslaten van je spieren. Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Iedereen heeft baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd.

 

Vinyasa is een flow van verschillende bewegingen achter elkaar. De rode draad door de les heen is de ‘Surya Namaskar’, een flow die gebruikt wordt om van verschillende poses te wisselen.  Deze les is vloeiend en de focus ligt op lengte en kracht. Elke pose verandert op een in- of uitademing. De ademstroom is essentieel voor de les.  Vinyasa geeft een ritme aan de les, houdt de warmte in stand, versterkt het bovenlichaam en dient als tegenhouding om de benen te strekken en de ruggengraat weer neutraal te maken voor de volgende reeks.

 

Hatha flow yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een ‘flow’, die zorgt voor dynamiek en voor geestelijke rust tegelijkertijd. Hatha flow heeft als doel om lichaam en geest te beheersen en te zorgen dat er eenheid ontstaat, dat je “in balans” komt. Om dit te bereiken bestaat een Hatha flow yogales uit meditatie (Dhyana), ademoefeningen (Pranayama) en lichamelijke houdingen (Asana’s). Het effect van regelmatig beoefenen van deze les maakt je sterker en soepeler. Ook verhoogt het je concentratie. In deze lessen ben je helemaal in het moment. Wil je bewegen, sterker en soepeler worden en je hoofd “even uitzetten”? Ben je nieuwsgierig en enthousiast en wil je in contact komen met jezelf, kom dan een les volgen!

  • Yin Yoga 

  • Hatha Yoga

  • Vinyasa

  • Kids yoga

Rooster

DINSDAG

YIN

MFA de Scheg

Arthur van Schendellaan 100A Lokaal 4

1422 LE Uithoorn

19:30 - 20:45

DONDERDAG

YIN

MFA de Scheg

Arthur van Schendellaan 100A Lokaal 4

1422 LE Uithoorn

19:30 - 20:45

VRIJDAG

HATHA YOGA

MFA de Scheg

Arthur van Schendellaan 100A Lokaal 4

1422 LE Uithoorn

09:00 - 10.00

PROEFLES VOLGEN?  info@joiedeeve.nl

Tarieven

LOSSE LES

€12,50

RITTENKAART

€100,00

10 lessen

4 maanden geldig

MAANDKAART

€60,00/mnd

onbeperkt lessen volgen

bottom of page